Friday, January 1, 2010

2010..

2010 menjelmakan wajahnya...maka tertutuplah tirai 2009 dengan segala memori yang manis, pahit, gembira, sedih dan yang pasti tetap akan jadi peringatan dan kenangan pada kita semua. segala yang terjadi akan menjadi pedoman dan panduan kepada kita untuk menempuhi dan meneruskan perjalanan yang kita sendiri tidak pasti dimanakah penghujungnya tapi kita percaya akan ada kesudahan yang hakiki. aku sendiri mempunyai bermacam-macam kenangan yang akan terus menjadi peneman untuk menjadi panduan.
2010 menjelmakan wajahnya...maka bermulalah satu lagi perjalanan baru untuk diri ini dimana peningkatan usia setahun lagi, bermakna kematangan dalam membuat segala keputusan harus seiring, maka perlulah menambahkan diri ini dengan segala ilmu-ilmu yang bermanfaat untuk diri ini dan orang lain.
2010 menjelmakan wajahnya...maka perlulah ada perancangan kehidupan yang lebih baik dari tahun yang sebelumnya, perbaiki kelemahan sebelumnya, meninggalkan kejahilan sebelumnya, dan meneruskan segala kebaikan yang sebelumnya. semoga menjadi tahun keredhaan selamanya.
2010..semoga kau menciptakan kebahagiaan kepadaku dan memberi sinar baru dalam semua aspek kehidupan dalam diri ini,dan kepada semua saudara-saudaraku, semoga kita akan lebih berjaya dan Allah akan lebih menyayangi diri kita..aminn

No comments:

Post a Comment